KiDo_Logo

Behandelingen voor vrouwen

Hormonen, overgang, vruchtbaarheid en zwangerschap.

Het Ki-Do Centrum helpt je bij ‘typische’ vrouwenklachten
De afgelopen jaren hebben we onze kennis over het behandelen van klachten en aandoeningen die specifiek bij vrouwen horen, verder verdiept. We volgden gynaecologische nascholingstrajecten, in zowel de Chinese als de Japanse acupunctuur.

Hormonale klachten

Als je menstruatie pijnlijk is, onregelmatig is of uitblijft, kunnen we met acupunctuur, shiatsu of een combinatie daarvan, je hormooncyclus balanceren. We zoeken naar de oorzaak van jouw klachten. En door je intensief te behandelen, komt het lichaam weer in een regelmatige en rustige menstruatiecyclus. Daarna zorgen we met vervolgbehandelingen en het jou leren masseren van specifieke drukpunten, dat die balans blijft.

Menopauze

Klachten rondom de overgang zijn onnodig. Opvliegers, nachtzweten, hartkloppingen, hoofdpijn en vermoeidheid zijn klachten die ontstaan door hormoonveranderingen. Door de behandelingen, waarbij we drukpunten gebruiken en Do-In strekkingen inzetten, kun je deze klachten beheersbaar houden en rustiger door de overgang gaan.

Vruchtbaarheid

Voor sommige vrouwen is zwanger worden niet zo vanzelfsprekend. Shiatsu en acupunctuur kunnen effectief ondersteunen bij het vergroten van de vruchtbaarheid. Deze behandelingen kunnen bijvoorbeeld de kwaliteit van de eicel en de spermacel beïnvloeden of de conditie van de baarmoeder verbeteren.

“Jarenlang hadden wij een kinderwens. Na een aantal behandelingen bij Marlies en de derde IUI-poging, zijn wij de trotse ouders van een prachtige zoon.
Heel erg bedankt!”   E en A

IUI, IVF, ICSI
Shiatsu en acupunctuur geven een waardevolle ondersteuning bij IUI-, IVF- of ICSI-trajecten. De behandelingen brengen het lichaam in balans. Dat bevordert de slagingskans van de terugplaatsing en de innesteling van de eicel.

Rondom de zwangerschap

Stuitligging
Bij een stuitligging is er vanaf de 32e week van de zwangerschap nog de mogelijkheid om de foetus te draaien. Hiervoor wordt acupunctuur, maar ook moxatherapie gebruikt. Om het effect te vergroten, leren we je om zelf dagelijks moxa toe te passen.

Zwangerschapsklachten
Acupunctuur en shiatsu helpen bij verschillende zwangerschapsklachten, zoals ochtendmisselijkheid, bekken- en ligamentenpijn, angst, duizeligheid, urineproblemen, aambeien, oedeem of constipatie.

“Helaas was ik de eerste weken van mijn zwangerschap flink misselijk. Dankzij acupunctuur werd de misselijkheid gelukkig een stuk minder.”   F

Voorbereiding op de bevalling
Shiatsu en acupunctuur zorgen voor prettige ontspanning tijdens een zwangerschap. Vanaf de 36e week kun je met stimulatie van acupunctuurpunten het lichaam voorbereiden op de bevalling en ook de duur van de bevalling verkorten met gemiddeld 2 uur. Daarnaast kunnen we je partner leren om vóór of tijdens de bevalling de juiste drukpunten te gebruiken.

Klachten na de zwangerschap
Shiatsu en acupunctuur helpen om de borstvoeding op gang te brengen. Maar ook bij buikpijn, krampen, bekkenbodemproblemen, obstipatie, urineproblemen, bloedingen, zweten, postnatale depressie, spier- en gewrichtspijnen geeft de behandeling goede resultaten.

Na een miskraam
Er zijn ook behandelingen mogelijk voor een beter herstel na een miskraam. Die helpen je lichaam om zich voor te bereiden op een eventuele volgende zwangerschap.