KiDo_Logo

Behandelingen voor kinderen

Op een toegankelijke manier klachten bij kinderen behandelen met shiatsu

Ook zelf thuis aan de slag
Letterlijk betekent shiatsu ‘vingerdruk’. Bij shiatsu zorgt subtiele druk op de meridianen en acupunctuurpunten voor activering van de natuurlijke lichaamsenergie (Qi). Shiatsu herstelt de energiebalans in het lichaam door de werking op zowel de symptomen als de oorzaken van een klacht. Een shiatsu-behandeling wordt gegeven door de kleding heen.

Shiatsu is heel effectief bij jonge kinderen met klachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, maagklachten in de ochtend, nek- en schouderklachten, maar ook aan astma (en andere klachten van de luchtwegen) en allergieën.
Bij allergie krijgen kinderen soms al op jonge leeftijd zware medicijnen.

Doordat het Ki-Do Centrum werkt op de oorzaak van de klachten, verminderen de shiatsu-behandelingen de symptomen en klachten of worden ze beheersbaar.

Shiatsu-behandelingen voor kinderen zijn bovendien laagdrempelig. Om het effect van de behandeling te vergroten krijgen de kinderen soms een Do-In meridiaanstrekking  mee naar huis. Kinderen vinden het vaak leuk om een strekking te leren en die thuis te doen. En ouders leren we om op specifieke drukpunten te masseren ter ondersteuning.

Shiatsu ie heel geschikt voor kinderen