KiDo_Logo

Shiatsu

Shiatsu helpt het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam

Shiatsu werkt op symptomen én op de oorzaken van jouw klacht
Shiatsu is een oosterse manuele therapie, die is ontstaan in Japan, uit een oude massagevorm. Letterlijk betekent shiatsu ‘vingerdruk’.
Bij shiatsu zorgt subtiele druk met vingers en handpalmen op meridianen en acupunctuurpunten, voor activering van de natuurlijke lichaamsenergie (Qi). Shiatsu herstelt de energiebalans in het lichaam door de werking op zowel de symptomen als de oorzaken van een klacht.

Een shiatsu-behandeling wordt gegeven door de kleding heen. Omdat er geen naalden worden gebruikt, zoals bij acupunctuur, is shiatsu zeer geschikt voor mensen die er niet van houden om geprikt te worden, en voor kinderen.

shiatsu kido

Het Ki-Do Centrum maakt ondermeer gebruik van Masunaga’s Zen-Shiatsustijl. Masunaga heeft een stijl ontwikkeld die hij baseerde op de meest oorspronkelijke uitgangspunten van de traditionele oosterse geneeswijze.

shiatsu kido

“Bij mijn eerste behandeling shiatsu voelde ik letterlijk de hoofdpijn en spanning uit mijn lijf wegtrekken. Marlies is zeer kundig en deelt graag haar kennis met je, zodat je thuis ook aan de slag kan.”  Marie-France

Waar nodig en in overleg, combineren we tijdens jouw behandelingen shiatsu met acupunctuur, eventueel aangevuld met Do-In of aanvullende behandeltechnieken.