KiDo_Logo

Behandelingen rondom kanker

Acupunctuur en shiatsu ondersteunen de medische behandeling tegen kanker

Behandeling bij kanker
Shiatsu en acupunctuur vormen een complementaire therapie bij kanker. Het is ondersteunend bij neveneffecten van een operatie, radiotherapie, chemotherapie en/of hormoontherapie.

behandeling kanker

Pre-en postoperatieve behandeling
Acupunctuur of shiatsu versnellen de wondheling en de circulatie in het geopereerde gebied. Vermindert zenuwpijn, oedeem en littekenvorming en verbetert tevens het immuunsysteem.

”Mijn eerste kennismaking met acupunctuur is verbazingwekkend! Hoe mijn zieke lijf mij in de steek liet en hoe de naaldjes en de warme betrokken aandacht van Marlies mij weer een nieuw lichaams- besef gaven.” Willemien

Tijdens chemotherapie
Door chemotherapie ontstaan vaak vervelende bijwerkingen zoals droge mond, zweertjes, misselijkheid, geen smaak en eetlust. Ontregelde stoelgang, ontstekingen, vermoeidheid of hartritmestoornissen. Maar ook verminderde concentratie en geheugen. Acupunctuur en shiatsu behandelingen kunnen deze klachten verminderen.

“De parate kennis en de rust die Luuk uitstraalt geeft mij veel vertrouwen. Dit stelt mij in staat me over te geven aan de behandeling en me daarin volledig te ontspannen. Wat voor mij tot een goed resultaat leidt.”  Irene

Bij radiotherapie
Bij radiotherapie is acupunctuur en shiatsu gericht op het verminderen van bijwerkingen zoals jeuk, pijn, vermoeidheid, kortademigheid en slikklachten. maar ook de klachten door littekenvorming, lymfe-oedeem, zenuwpijn in oksel en armgebied (bij borstkanker) of hartritmestoornissen.

Na hormoontherapie
Acupunctuur en shiatsu kunnen na hormoontherapie uiteenlopende klachten reguleren. Denk daarbij aan nachtzweten, slaapproblemen, stemmingswisselingen, spijsverteringsklachten, hoofdpijn en/of menopauzale klachten.

Do-In strekkingen, voedingsadviezen en andere behandeltechnieken ondersteunen ook de acupunctuur- en shiatsu-behandeling die je eventueel bij ons krijgt.