KiDo_Logo

Do-In Yoga

Do-In is een oude yogavorm om klachten te voorkomen

Oefeningen met een positief effect op lichaam en geest
In de oosterse geneeswijze is natuurlijke lichaamsenergie (Qi) de basis voor welzijn, zowel fysiek als mentaal.
Do-In is een oosterse yin-yoga vorm die gericht is op het voorkomen van klachten en ziektes. Net als in andere Aziatische disciplines, zoals Tai Chi en Qi Gong.

Do-In is gebaseerd op een oefensysteem met meridiaanstrekkingen, meditatietechnieken en het versterken van je middelpunt: de Hara (buikgebied).
De strekkingen en andere oefeningen worden rustig uitgevoerd, met de nadruk op een goede ademhaling.
De specifieke strekkingen stimuleren de meridianen, waardoor de Qi vloeiend door het lichaam kan stromen.
En dat heeft een positief effect op lichaam én geest. Door Do-In regelmatig te beoefenen worden beide soepeler en voorkom je klachten.

Do-In kan door iedereen worden beoefend. Het is een zeer geschikte en prettige manier om de energiestromen in jouw lichaam te beïnvloeden en zonder forceren in balans te blijven. Bovendien is het gemakkelijk ook thuis te beoefenen. Voor zowel beginners als gevorderden.

Do-In strekkingen ondersteunen de acupunctuur- en shiatsu-behandeling die je eventueel bij ons krijgt.

“Do-In is voor mij het wekelijks onderhoud van mijn lichaam: alle energiebanen aflopen. Ik zit altijd weer vol energie na een les.”  Joris

Do-In groepen en workshops

We geven wekelijks Do-In trainingen in groepsverband.
Tijdens de trainingen wisselen we meridiaanstrekkingen, ademhalings- en meditatietechnieken af met kennis over de theorie erachter. Daarnaast leren we je de meridianen en acupunctuurpunten te gebruiken bij dagelijkse en veelvoorkomende klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, stress, slapeloosheid en vermoeidheid.

Do-In Yoga

導 ) komt van ‘Dao’ en betekent: de weg, de manier. In  ( 引 ) betekent: het strekken en geleiden.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Je kunt alle meridiaanstrekkingen die je bij ons leert natuurlijk ook thuis uitvoeren.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor verschillende Do-In workshops.