KiDo_Logo

Acupunctuur

Acupunctuur herstelt de energiebalans van je lichaam

Klassieke Chinese theorie en Japanse behandeltechnieken
Acupunctuur is een belangrijke behandeltechniek in de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Het werkt volgens een systeem met een eigen filosofie, fysiologie en diagnostiek, waarbij zowel psychische en emotionele als fysieke en omgevingsfactoren met elkaar in verband worden gebracht. De behandeling wordt gebaseerd op een anamnese, observatie, tong- en polsdiagnostiek, waarbij alle bepalende factoren met elkaar in verband worden gebracht.

Acupunctuur maakt gebruik van de energiebanen (meridianen) in ons lichaam.
Door het inbrengen van kleine steriele naaldjes brengt acupunctuur de energie van het lichaam (Qi) weer in balans. De naaldjes heffen blokkades en stagnaties op en activeren het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam. Dit beïnvloedt de balans in het lichaam en zorgt ervoor dat de oorzaken en symptomen van klachten verdwijnen.

acupuncturist zet naalden

Waar nodig en in overleg combineren we tijdens jouw behandelingen acupunctuur met shiatsu, eventueel aangevuld met Do-In oefeningen of aanvullende behandeltechnieken.

Japanse acupunctuur

Het Ki-Do Centrum is gespecialiseerd in de Japanse acupunctuurstijl van Kiiko Matsumoto.
Deze Japanse stijl combineert de traditionele klassieke Chinese theorie met Japanse behandeltechnieken, en past deze toe op verschillende klachten en ziektebeelden. Zoals bij littekens, hormonale klachten of problemen met het immuunsysteem.

Acupunctuur in de praktijk

Juist Kiiko Matsumoto heeft met haar werkwijze een effectieve vertaalslag gemaakt naar westerse ziektebeelden. De Japanse acupunctuur gaat heel nadrukkelijk uit van feedback van de klant. Die feedback gaat vooral over palpatie (voelen) van diagnosepunten; de klant vertelt of hij pijn voelt en in welke mate. Palpatie heeft binnen de methode van Kiiko Matsumoto dus een belangrijke functie, naast het plaatsen van naaldjes.

“Sinds ik ben begonnen met acupunctuur en de Do-In heb ik geleerd hoe ik mijn lichaam optimaal kan gebruiken. Mijn klachten worden steeds minder en ik voel me steeds sterker worden in alle opzichten en het leert me om weer in balans te zijn! ”   Linda

Luuk en Marlies hebben verschillende nascholingen gevolgt bij Kiiko Matsumoto, Andy Harrop en Avi Magidoff.