KiDo_Logo

Aanvullende behandeltechnieken

Moxatherapie, cupping en voedingsadviezen

Aanvullende behandelingen, toegespitst op jouw lichaam en klachten
Ter ondersteuning van shiatsu en acupunctuur bieden we aanvullende behandeltechnieken, al naar gelang jouw klachten en lichaam.

Moxatherapie

Moxa is een eeuwenoude techniek die gebruikt wordt bij bijvoorbeeld vermoeidheid, littekens in het lichaam of bij een stuitligging van de foetus. Het effect is verwarmend en het geeft energie.

Het kruid Bijvoet, geperst in een houtskoolstick, wordt verwarmd en boven een plek op het lichaam of een specifiek acupunctuurpunt gehouden. Dit kun je ook zelf leren in een van de workshops van het Ki-Do Centrum.

” Toen mijn dochter nog steeds in een stuit lag, heb ik Moxa geleerd te gebruiken. Bij de volgende controle bleek ze eindelijk goed te liggen en is zij op een natuurlijke manier geboren.”  Karin

Cuppen

Bij cuppen zetten we glazen bollen op de huid, die daarna vacuüm zuigen om stagnaties en pijn van de huid en onderliggend weefsel op te heffen. Na het cuppen kan er lokaal een dieprode plek te zien zijn, die na een paar dagen verdwijnt. Als de roodheid is verdwenen, zul je merken dat de symptomen ook afnemen.

Cuppen

“Na cupping voelen mijn strakke schouders weer vrij. ”   Nettie

Voedingsadviezen

De traditionele Chinese geneeswijze gaat uit van de energetische werking van voeding op de spijsvertering en je gezondheid. Ieder mens heeft een uniek spijsverteringssysteem. De balans in het lichaam wordt beïnvloed door bepaalde voedingsmiddelen wel of niet te eten of te drinken. Een voedingsadvies kan daarom deel uitmaken van de behandeling.