KiDo_Logo

Behandelingen

Verschillende oosterse technieken, concrete resultaten

Een passende behandeling voor jouw klacht
Het doel van onze behandelingen is jouw klachten verhelpen door de energiebalans van je lichaam te verbeteren. We zoeken naar de beste (combinatie van) behandelingen die de blokkades aanpakken en zo de Qi en bloedcirculatie herstellen. Dat gebeurt op basis van een intake, onderzoek en de eerste diagnose. Daarna bepalen we wat het beste bij je klachten past. Natuurlijk kunnen we altijd bijsturen als dat nodig is.

Onze methodes vullen elkaar goed aan. Dat kan betekenen dat we, in overleg, kiezen voor een combinatie van behandelingen.
Zoals shiatsu met acupunctuur of met Do-In Yoga, of een van onze aanvullende-behandeltechnieken, gericht op specifieke klachten.

acupuncturist zet naalden
acupunctuur behandeling

“Door in onze praktijk acupunctuur en shiatsu met Do-In te combineren versterkt het elkaar.”  Luuk

De oosterse filosofie van de 5 elementen
In de behandelingen en workshops maken we gebruik van de 5 elementen (ook wel Wu Xing).  Alles is in te delen in de 5 categorieën: hout, vuur, aarde, metaal en water. Zo kun je bijvoorbeeld een leeftijdsfase, seizoen, orgaanenergie en meridiaan bij één van de 5 elementen indelen. Elk van deze elementen heeft specifieke eigenschappen, die elkaar voeden en controleren. Ook je klachten en patronen zijn zo te beïnvloeden en te behandelen.